Új motort kap és a boxból rajtol Hamilton


Szombati időmérős bukása után a Mercedes úgy döntött, Lewis Hamilton csak a boxutcából vág neki a vasárnapi versenynek, új motorral. A brit vállalta a felelősséget hibájáért.


A Mercedes négyszeres világbajnoka már a Q1-es első körében hibázott a 6-os kanyarban, autója kirepült a pályáról, és a gumifalban állt meg. Alaposan összetörte versenygépét, mért kör nélkül pár perc után fejezte be a kvalifikációt. Csapata a nap végén megerősítette, versenyzőjük nem fog felsorakozni a rajtrácsra, a boxutca végéről vág neki a 71 körös versenynek. 

„Lewis a boxból fog rajtolni, mivel megsértjük a parc fermé-szabályt, és új, az időmérőn használttól eltérő elemeket szerelünk az autójára. Emellett új erőforrást is fog kapni, mivel jelen helyzetben ezért nem kell bűnhődnie” – közölték a németek. A csapat az idei 5. V6-os motort, MGU-H-t és turbófeltöltőt építi a 44-es rajtszámú autóba, ám az ezért járó 20 rajthelyes büntetésnek nincs jelentősége.

Hamilton vállalta a felelősséget a balesetéért, ám elmondta, nem véletlenül szikrázott annyit autója a kérdéses kanyarban: azok után vesztette el az irányítást, hogy padlólemeze leért az aszfaltra. „Meglepetésként ért. Az autó pattogott egy kicsit. A felvételeken látható, hogy a kanyarban is pattog. Ilyenkor gyakran leér a padlólemez, és hideg gumikon, be nem melegedett autóval ez gyakran megtörténhet. Nem mentem gyorsabban, mint előtte, de ettől még az én hibám, és vállalom is érte a felelősséget” – nyilatkozta a négyszeres bajnok.

>>> Teljes cikket itt találjátok: M4SPORT.HU

forrás: https://www.m4sport.hu/
Copyright © sokxos. Blogger Templates Designed by OddThemes