Bemutatták Urbán Flórián önéletrajzi könyvét


Bemutatták Urbán Flórián, korábbi 40-szeres válogatott labdarúgó Urbán Legend című önéletrajzi könyvét csütörtökön.


  
A sajtótájékoztatóval és dedikálással egybekötött dupla könyvbemutatón - Csapó Zoltán: Újpest, a Bajnokok Bajnoka című kötetét is most ismerhette meg a közönség - az Újpesten játékosként négyszer is megfordult futballista úgy fogalmazott, sok mindenre lehet büszke pályafutása kapcsán, de legszívesebben arra emlékszik vissza, amikor a nemzeti csapat kapitányaként hallgathatta a Himnuszt.
   
"Az akkori szövetségi kapitány, Csank János úgy fogalmazott, hogy ha csak a fele igaz annak, amit hallott rólam, már az is nagyon meleg" - elevenítette fel a múltat Urbán. Hozzátette, Csank közölte vele, ha klubedző lenne, soha nem lenne a játékosa, de mivel a válogatottban a legjobbakra van szükség, így meghívta a keretbe.
   
"Tiszta lappal nem indulhattam nála, de a pöttyös lapos indulással éltem" - mondta annak kapcsán a korábbi labdarúgó, hogy miután élt az angolok és az olaszok ellen kapott bizonyítási lehetőséggel, a következő, Egyesült Arab Emírségek elleni összecsapáson ő viselhette a csapatkapitányi karszalagot.
   
A játékosként Belgiumban és Szabadkán is légióskodó Urbán a sajtótájékoztatón számos részletet elevenített fel a műből, melyben őszintén ír pályafutásáról és pályán kívüli életéről is. Megemlítette, hogy a belga szurkolók egyik mérkőzésen kirakott felirata ihlette a könyve címét.
   
Csapó Zoltán könyve az újpestiek 1930-as sikeréről szól: a lila-fehér klub abban az esztendőben fél éven belül megnyerte a magyar bajnokságot, a Közép-európai Kupát, valamint a nemzeti bajnokok számára kiírt Bajnokok Tornáját is.

forrás: MTI
Copyright © sokxos. Blogger Templates Designed by OddThemes